Izvor: B92, 14.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za novinarku B92

Beograd -- Novinarka B92 Ana Veljković dobila je nagradu za najbolju dužu televizijsku emisiju o procesu evropskih integracija Srbije za 2006.

Ona će, zajedno s još četiri nagrađena novinara, boraviti u Briselu od 16. do 20. decembra. Emisija Ane Veljković "Tajni šengenski kanali" prikazuje na koje sve načine građani Srbije pokušavaju da se domognu inostranstva. Emisija upozorava one koji ne biraju načine za prelazak granice da mogu postati žrtve trgovine ljudima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Emisija je, prema objašnjenju Kancelarije Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji, nagrađena zato što na pravi način objašnjava koje opasnosti prete onima koji na crnom tržištu nabavljaju vize.

Ana Veljković je trenutno u Americi na stručnom usavršavanju, a odatle će otputovati na nagradno putovanje u Brisel. Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji nagradila je novinare tim putovanjem, na kojem će razgovarati sa predstavnicima Evropske komisije za proširenje i s belgijskim novinarima.

Direktorka Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji, Tanja Miščević, kaže da su novinari most između vlasti i građana i da od njih zavisi kako će građani proces pridruživanja EU razumeti.

Nagrade za novinarska ostvarenja na temu procesa evropskih integracija dodeljene su u ukupno pet kategorija. Konkurs je realizovan u saradnji sa Evropskom agencijom za rekonstrukciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.