Nagrada za heroje koji su spasavali zavejane ljude na Pešteri

Izvor: RTS, 12.Feb.2020, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za heroje koji su spasavali zavejane ljude na Pešteri

Za nadljudsku požrtvovanost i napore da tokom prošlonedeljnog nevremena na Sjeničko-pešterskoj visoravni spasu na desetine putnika koji su bili zavejani u automobilima, dvadesetak radnika preduzeća "Novi Pazar put" i direktor koji je predvodio akciju spasavanja dobili su priznanje Grada Novog Pazara uz novčane nagrade.
Gradonačelnik Novog Pazara rekao je da se ponosi svojim sugrađanima i da su lep >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << primer budućim generacijama.

Sadrija Mujović kaže da nisu razmišljali o svom životu, već su gledali kako da spasu ljude. "Tu smo bili svi jedna celina, jedan kolektiv i jedna duša smo bili", dodaje Mujović. 
Mirsad Šehović objašnjava da je kačio sajlom i izvlačio ljude u akciji.
"To je već bio četiri metra namet, a pored toga bili su Šabanović i kolege zavejani. Da nismo mi probili to, eto to je mašina moćna, jaka. Probili smo to, spasli smo i glave njihove i naše", ističe Mujo Rebonja.

Radnicima je uručena i plaketa Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, koja je pokrenula kampanju "Ljudi budimo ljudi".
Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović istakla je da je ovo prva nagrada za požrtvovanost i promovisanje pravih vrednosti koju dodeljuje Kancelarija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.