Izvor: B92, 03.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za društvene projekte

Beograd -- Zemlje tranzicije doživljavaju brojne socijalne probleme i promene, pa je akcija preduzeća neopodna takvim društvima.

Sve više preduzeća koja posluju na teritoriji Srbije inicira ili se uključuje u projekte koji imaju određeni značaj za društvo. Erste fondacija ustanovila je godišnju nagradu za projekte u oblasti društvene integracije sa područja Balkana. Za inicijative koje se na inovativan način bave socijalnim problemima ta fondacija je obezbedila 60.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra, kao i medijsku promociju i pristup mreži sponzora.

Rok za prijavu traje od 1. avgusta do 30. oktobra 2007. godine, a pravo učešća imaju organizacije i projekti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Pravo učešća na konkursu imaju neprofitne organizacije, institucije javnog sektora, civilnog društva, inicijative pojedinaca, verskih zajednica i medija.

Kako navode u toj fondaciji, dodeljivanjem nagrade žele da podrže projekte u oblasti društvenog aktivizma i razvoja građanskog društva.

"Naša želja je da unapredimo društvenu svest u vezi sa kritičnim društvenim pitanjima i da motivišemo šire društvene slojeve da se uključe u njihovo rešavanje”, kaže Boris Marte, direktor Erste fondacije.

"Veoma je značajno promovisati male i srednje organizacije, koje iniciraju inovativne projekte u oblasti društvene integracije", kaže on. Propozicijama je predviđeno da svake godine deset projekata različitih organizacija bude nagrađeno novcem od 2.000 do 20.000 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.