Izvor: B92, 04.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za Nebojšu Popova

Beograd -- Dobitnik nagrade "Konstantin Obradović" za unapređenje kulture ljudskih prava za 2008. godinu je dr Nebojša Popov, sociolog i urednik iz Beograda.

Nagradu je uspostavio Beogradski centar za ljudska prava da bi obeležio uspomenu na svog osnivača, profesora dr Konstantina Obradovića, jednog od najvećih jugoslovenskih i međunarodnih stručnjaka za međunarodno humanitarno pravo i aktivnog borca za ljudska prava.

O nagradi je odlučivao žiri u sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Filip David, dr Vojin Dimitrijević i dr Vesna Pešić.

Žiri smatra da je "Nebojša Popov retka i autentična pojava veoma širokog dijapazona", da je "svojim aktivnostima i stvaralaštvom obeležio razdoblje od blizu 50 godina" i da se "taj period naše kulturne istorije neće razumeti bez uloge koju je u njemu imao Popov".

Nagrada će biti svečano uručena 7. decembra 2008.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.