Nagrada Virtus za Hemofarm

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Virtus za Hemofarm

Fondacija Trag dodelila je danas ovogodišnje nagrade za filantropiju, a glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou pripala je kompaniji Hemofarm, koja širom Srbije sprovodi kampanju "Svim srcem", pomažući zdravstvenim institucijama i drugima kojima je pomoć potrebna

Izvršna direktorka Fondacije Trag Biljana Dakić Đorđević je na dodeli nagrada "Viruts" u beogradskom hotelu Metropol, rekla je ove godine bilo mnogo nominovanih i da se žiri odlučio za uvođenje i specijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nagrada.

Direktorka korporativnih poslova u kompaniji Hemofarm Sanda Savić je ocenila da dobijena nagrada predstavlja priznanje za svakodnevni dobrotvorni rad fondacije Hemofarm.

Ona je podsetila i da kompanija Hemofarm ove godine obeležava 55 godina rada, kao i da je njena humanitarna fondacija ušla u treću deceniju.

Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici pripala je kompaniji "Bambi" iz Požarevca, a priznanje "Virtus" za dugoročno partnerstvo pripalo je kompaniji "Filip Moris" iz Niša.

Ivan Miletić iz Filip Morisa je istakao da ta kompanija već pet godina pomaže društvenoj zajednici u kojoj posluje, kao i da će nastaviti to da čini.

Nagradu za filantropiju u kategoriji malih i srednih preduzeća dobila je firma Bekament iz Aranđelovca, a specijalno priznanje za doprinos socijalnom uključivanju pripalo je firmi Kotlenik.

Među nagrađenima su i kompanija Koka Kola koja je dobila nagradu "Virtus" za doprinos volontiranju, kao i Delta holding koji je nagrađen za doprinos sanaciji štete nastale poplavama.

Nagrada za individualni doprinos filantropiji pripala je Svetlani Urošević za pomaganje ugroženima u poplavama, a Veran Matić je dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju filantropije u Srbiji.

Na dodeli nagrada "Virtus" za filantropiju bili su i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport.

Udovički je rekla da ohrabruje to što se u ovom teškom vremenu sve veći broj kompanija i pojedinaca bavi humanitarnim radom, a Davenport je ocenio da nagrada "Virtus" doprinosi širenju svesti o značaju korporativne društvene odgovornosti.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.