Izvor: B92, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Srđanu Mitroviću

Beograd -- Kratki film Srđana Mitrovića "Mi smo ono što izgubimo" dobio nagradu publike na međunarodnom festivalu "Maremetrađo" u Trstu.

Ambasador Italije u Beogradu, Alesandro Merola, na čije je insistiranje celokupna selekcija tog festivala kratkog i debitantskog filma prikazana u Jugoslovenskoj kinoteci, uručio je sinoć u Italijanskom kulturnom centru montažeru i reditelju B92 Srđanu Mitroviću nagradu - skulpturu Dušana Petrovića.

Mitrović kaže da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nagrada publike naročito draga, kao i da, između ostalog, priprema novi dokumentarni film o Starom sajmištu.

"Što se tiče nagrade, kao što kažu narodnjaci, meni su sve kao deca, nekako uvek je najznačajnija nagrada publike jer mi se čini da je ona nekako najiskrenija, prosto jer publiku ne možeš potkupiti. Filmu je ovo već četvrta nagrada, on ima prilično bogat unutrašnji život i putuje po svetu više nego ja", kaže Mitrović.

Srđan Mitrović inače priprema novi dokumentarni film - o beogradskom Starom sajmištu. Na sajtu B92 možete čitati blog Srđana Mitrovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.