Izvor: B92, 26.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Dr Zoran Đinđić"

Novi Sad -- Nagrada Izvršnog veća AP Vojvodine "Dr Zoran Đinđić" za mlade naučnike i istraživače pripala je dr Karmen Stankov.

Ona je docentkinja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Ovogodišnji laureat je mlada naučnica, u čijim je radovima, publikovanim u vodećim međunarodnim časopisima, dat doprinos biohemiji i molekularnoj genetici malignih tumora. Citiranost radova dr Karmen Stankov govori o pozitivnom odjeku u naučnoj javnosti, navode u Izvršnom veću. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Odbor za dodelu nagrade je konstatovao da je Karmen Stankov vrsna istraživačica, koja zaslužuje tako veliko priznanje kao što je nagrada "Dr Zoran Đinđić". Kao posebni razlozi navedeni su opredeljenje, sistematičnost i upornost, koji krase njenu profesionalnu karijeru, entuzijazam, velika naučna znatiželja i naravno - postignuti rezultati.

Odbor za dodelu nagrade "Dr Zoran Đinđić" za mladog naučnika i istraživača, predložio je da ove godine novčani iznos nagrade bude 500.000 dinara. Takođe, upućen je predlog Pokrajinskom sekretarijatu za nauku i tehnološki razvoj da se za još jednog kandidata, dr Gorana Stojanovića sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, obezbedi 100.000 dinara za studijski boravak ili učešće na međunarodnom kongresu u inostranstvu.

U sastavu Odbora bili su Gabor Lodi, Tamaš Korhec, Tihomir Simić, potpredsednici Izvršnog veća Vojvodine, zatim Miloš Lučić, pokrajinski sekretar za zdravstvo i socijalnu politiku, Radmila Marinković-Nedučin i Mikloš Biro, rektor i prorektor Univerziteta u Novom Sadu, akademik Zoran Kovačević, predsednik Ogranka SANU u Novom Sadu i Božidar Kovaček, predsednik Matice srpske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.