Izvor: B92, 23.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadzor u Šestoj gimnaziji

Beograd -- Ministar prosvete naložio je inspekcijski nadzor u šestoj gimnaziji u Beogradu zbog navoda o menjanju ocena.

Zoran Lončar je naložio ponovni inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo da li su krajem prošle školske godine pojedinim učenicima prepravljene ocene, rečeno je agenciji Beta u tom ministarstvu. Profesor srpskog jezika u Šestoj beogradskoj gimnaziji Nikola Kozomora juče je zbog toga započeo štrajk glađu.

Prema njegovoj tvrdnji, nekim učenicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred kraj prošle školske godine ocene su prepravljene bez znanja profesora, a još nije utvrđeno ko je za to odgovoran.

U Ministarstvu prosvete naveli su da će, ukoliko se utvrde nove činjenice koje se odnose na prepravku ocena, biti preduzete sve mere u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

U Šestoj beogradskoj gimnaziji agenciji Beta je rečeno da je direktor Vladimir Knežević danas bio na sastanku u Ministarstvu prosvete i da o čitavom slučaju sutra biti izdato saopštenje.

Republička prosvetna inspekcija letos je obavila nadzor rada ove škole i Školskom odboru je naloženo da utvrdi odgovornost direktora.

Odbor je ipak zaključio da u konkretnom slučaju nema objektivne odgovornosti direktora škole.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.