Izvor: Blic, 17.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadbiskup Hočevar služio Uskršnju misu

Nadbiskup Hočevar služio Uskršnju misu

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar,povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, služio je juče svečanu uskršnju misu u crkvi Svetog Chirila i Metodija.

On je u uskršnjoj poslanici poželeo 'da nas Uskrs 2006. čvrsto ukoreni u Bogu, kako bismo mogli omogućiti da Bog spasi čitavog čoveka' i posebno je čestitao Uskrs pravoslavcima.On je ocenio da jedino ako ljubav postane univerzalna i otvorena za sve, ona može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rešavati i pojedinačne konkretne probleme.

Uskrs je dan, naglasio je Hočevar, koji oslobađa od moralnog zla i ukazuje na snagu i svetlost Hristove ljubavi i toga dana se vernici podsećaju da je uskrsli Hrist središte čitavog ljudskog roda, kao i na duh praštenja, međusobnog poštovanja i istinske ljubavi, koja treba da zavlada svetom.

Hočevar se pomolio i za papu Benedikta XVI, čiji je danas rođendan.Pročitana je i poslanica apostola Pavla, sa pozivom vernicima da teže nebeskom, a ne zemaljskom životu. Misi je prisustvovao sekretar Saveta Srbije za nacionalne manjine Petar Lađević. E. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.