Nacionalni savet Mađara oštro kritikovao Labudovića

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni savet Mađara oštro kritikovao Labudovića

NOVI SAD - Nacionalni savet Mađara optužio je bivšeg predsednika Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV) Borisa Labudovića da je ponudio "skandalozno" objašnjenje za ostavku koju je podneo.

"I ova predstava deo je dobro poznate tradicionalne srbijanske pozorišne igre u kojoj manjinska prava ne smetaju nikom sve dok ih ne treba sprovesti, a čim želimo da ih koristimo, onda se već okreće sreća", navodi se u saopštenju za javnost Nacionalnog saveta Mađara. Boris Labudović >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je u utorak podneo ostavku, nezadovoljan zbog budućeg mogućeg uticaja manjinskih nacionalnih saveta na uređivačku politiku pokrajinskog javnog servisa, prilikom budućeg usklađivanja Statuta RTV-a sa Zakonom o nacionalnim savetima manjina.

"Isti zakonodavac Zakonom o radiodifuziji propisuje nezavisnost i samostalnost u radu RTV-a, a Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina - to praktično poništava. Ukoliko bi se potonji zakon striktno poštovao, UO i menadžment RTV-a ne bi birao čak 16 od 21 odgovornog urednika", naveo je Labudović.

 Nacionalni savet Mađara optužio je Labudovića da kršenje zakona predstavlja kao svoju "moralnu i političku vrlinu". Ta institucija optužila je Labudovića da uporno ćuti o tome da RTV godinu i po dana odbija da uskladi sopstveni statut sa Zakonom o nacionalnim savetima.

Boris Labudović je na toj funkciji bio od 19. februara 2009. godine. Upravni odbor je za novu predsednicu izabrao Vanju Barišić-Joković, koja je zaposlena u Javnom vodoprivrednom preduzeću "Vode Vojvodine" na mestu šefa službe za odnose sa javnošću.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.