Nacionalni plan regionalnog razvoja biće gotov do marta 2012.

Izvor: Blic, 21.Jun.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni plan regionalnog razvoja biće gotov do marta 2012.

Nacionalni plan regionalnog razvoja Srbije trebalo bi da bude gotov do marta 2012. godine, rečeno je danas na prvoj sednici radne grupe za izradu tog plana.

Na sastanku u Domu Narodne skupštine, potpredsednica Vlade Verica Kalanović je ocenila da bi ravnomeran regionalni razvoj trebalo da bude jedan od prioriteta zemlje jer su razlike među regionima dramatične.

Ona je ukazala da je to veliki, dubok i složen problem, a za donošenje kvalitetnog plana regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razvoja potreban je je široki društveni konsensus.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić je rekao da je Beograd narazvijeniji deo Srbije, ali na nivou od samo 66 odsto proseka standarda Evropske unije (EU).

Prema njegovim rečima, ravnopmeran razvoj podrazumeva da svi imaju iste šanse - i građani Vojvodine, i centralne i južne Srbije, i da se svima koji to žele omogući da ostanu u svom kraju.

Ćirić je ocenio da je jako bitno da plan regionalnog razvoja prihvati i Skupština Srbije, a ne samo Vlada.

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić ocenio je da stabilnost Srbije zavisi od toga da svi krajevi i građani imaju iste uslove za život.

"Neravnomeran regionalni razvoj je deo duže srpske tradicije, ali neodrživo je za zemlju da ima ovolike razlike", rekao je Đelić.

Martins: EU podržava ravnomeran razvoj

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adrijano Martins istakao je da EU podržava razvnomeran razvoj Srbije. Navodeći da regionalna politika predstavlja način da se izrazi solidarnost na evropskom putu, Martins je objasnio da se ne radi o filantropiji, već o modelu ekonomskog i društvenog razvoja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nacionalni plan regionalnog razvoja 2012.

Izvor: EMportal, 21.Jun.2011

Nacionalni plan regionalnog razvoja Srbije trebalo bi da bude gotov do marta 2012, rečeno danas na prvoj sednici radne grupe za izradu tog plana.

Nastavak na EMportal...

Dramatične neravnomernosti u Srbiji

Izvor: B92, 21.Jun.2011

Beograd -- Srbija ima ogromne regionalne razlike i pripada grupi zemalja u kojoj su one najveće, upozorila je potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović...Ona kaže da je "mnogo vremena potrošeno, mnoge šanse propuštene, i zato danas imamo neravnomernosti koje se ogledaju u dramatičnim razlikama...

Nastavak na B92...

"Podmazati" investitore da dođu

Izvor: B92, 22.Jun.2011, 02:40

Beograd -- U budućoj strategiji industrijskog razvoja država će podsticati ulaganja u industriju automobila i komponenata, elektroniku i informacione tehnologije...Podsticaji od 2.000 do 10.000 evra po otvorenom radnom mestu, po nedavno usvojenom vladinom programu oživljavanja velikih industrijskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.