Izvor: B92, 10.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalistički, nacistički natpisi

Kikinda -- Nepoznati počinioci ispisali su natpis nacionalističke sadržine i nacrtali kukasti krst na zidu kuće Mađara u Kikindi.

Proteklog vikenda na kući Ištvana i Bojane Tot u Kikindi osvanuo je natpis "Srbija Srbima" i kukasti krst. Porodica Tot je događaj prijavila policiji. U policiji je novinarima potvrđeno da je obavljen uviđaj, ali i navedeno da se to ne smatra napadom na nacionalnoj osnovi, već svojevrsnim dečjim nestašlukom.

Sa slučajem je, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saopšteno, upoznato Tužilaštvo Okružnog suda u Zrenjaninu, a policija u Kikindi prikuplja podatke, radi utvrđivanja činjenica po krivičnoj prijavi protiv N.N. lica.

Pre dva meseca u Kikindi grafit mržnje osvanuo je na kući predsednika Opštinskog odbora Unije Roma Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.