Izvor: B92, 19.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Načelan dogovor s rezervistima"

Beograd -- Savetnik premijera kaže da je s predstavnicima bivših vojnih rezervista postignut načelan dogovor.

Savetnik premijera Srbije Slobodan Lalović izjavio je da je s predstavnicima bivših vojnih rezervista Topličkog okruga danas u Vladi Srbije postignut načelan dogovor o načinu rešavanja njihovog zahteva za pravičnu isplatu ratnih dnevnica za vreme provedeno na Kosovu u vreme NATO-intervencije.

"Uputio sam pismo u pet ministarstava tim povodom i očekujem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će Vlada u četvrtak ozvaničiti radnu grupu koja će postupiti prema našem načelnom dogovoru", rekao je Lalović i precizirao da je pisma uputio u ministarstva finansija, odbrane, ekonomije i ekonomskog razvoja, pravde i rada i socijalne politike.

Predsednik štrajkačkog odbora rezervista Dejan Milošević nije želeo da iznosi detalje dogovora, ali je rekao da je prihvatljiv za sve učesnike rata na Kosovu i da je time problem rešen. On je rekao da je za ponedeljak zakazan novi sastanak, kom će prisustvovati predstavnici nekoliko ministarstava.

Prema najavama vojnih rezervista, protesti neće biti prekinuti dok dogovor ne bude sproveden.

Više hiljada vojnih rezervista s juga Srbije protestuje duže od mesec dana zbog isplate ratnih dnevnica, a deo njih je bio u dvonedeljnom štrajku glađu, koji je prekinut zbog pogoršanja zdravstvenog stanja jednog broja štrajkača.

Početkom meseca u Nišu je, pod sumnjom da je većoj grupi ljudi omogućio naplatu dnevnica koja im nije pripadala, uhapšen major Vojske Srbije Željko Šurbatović, a određen mu je pritvor od 30 dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.