Na prelazu Batrovci kamioni u proseku čekaju 13 sati

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prelazu Batrovci kamioni u proseku čekaju 13 sati

Na teretnim terminalima se na GP "Batrovci", na izlazu iz Srbije odnasno, na ulazu u Hrvatsku, čeka višestano u proseku oko 13 sati, a kolone teretnih vozila su duge više kilometara, saopštio je večeras Auto moto savez Srbije.

Na prelazu "Šid" ista kategorija vozila na izlazu iz zemlje čeka u proseku između dva i tri sata. Na prelazu "Kelebija" sa Mađarskom se na teretnim terminalima na izlazu iz naše zemlje odnosno, na ulazu u Mađarsku, čeka višestano i dugo u proseku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 240 minuta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije na našim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo, navodi AMS S.

Slab do umeren sneg pada na području Niša, Leskovca, Kuršumlije, Negotina i S. Palanke zbog čega se saobraćaj na ovim područjima odvija usporeno i otežano.

Snega na kolovozu ima na autoputevima i putevima I prioriteta ono što ostane ispod čistača do mestimično do pet, a u planinskim predelima i do 10 centimetara, navodi AMS S.

Zbog snega koji je tokom dana padao i jakog vetra koji je stvarao snežne nanose na području Pirota i Dimitrovgrada saobraćaj se otežano odvija, a slično je i na svim putevima u timočkoj i negotinskoj krajini gde jak vetar dodatno stvara veće probleme vozačima, ali i putarima koji neprekidno intervenišu i koriste sva raspoliživa sredstva kako bi održali prohodnim pojedine putne pravce.

Zbog snežnih nanosa saobraćaj je na putu Bor-Žagubica preko Crnog vrha otežan, na kojem su mogući povremeni prekidi, dok je zbog visokih snežnih nanosa put Boljevac-Soko Banja preko Rtnja zatvoren. Planinski prevoji poput Popadije, Čestobrodice i Tresibabe su prohodni, ali je zbog vejavice i jakog vetra vidljivost smanjena, a saobraćaj

dodatno usporen i otežan.

U višim predelima Bora, Negotina, Zaječara i Knjaževca vozače na putevi I i II prioriteta očekuje sneg na kolovozu kojeg mestimično ima do pet centimetara.

Na putevima u ovom području vozače očekuju zimski uslovi vožnje sa snegom na kolovozu što u ugaženom ili raskvašenom stanju zbog čega je saobraćaj i na ovim putevima usporen i otežana sa mogući kraćim prekidi ili zastojima koje ovakvo vreme donose, a zbog kojeg ne preporučujemo kretanje u ovim područjima bez preke potrebe.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haos na Batrovcima, čeka se 15 sati, kilometarska kolona

Izvor: B92, 19.Jan.2017

Na teretnim terminalima se na GP "Batrovci", na izlazu iz Srbije odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka više sati, u proseku oko 15 sati...Kolone teretnih vozila su duge više kilometara, saopštio je Auto-moto savez Srbije...Na prelazu "Šid" ista kategorija vozila na izlazu iz zemlje čeka u proseku između...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.