Na ovakve ljude treba da se ugledaju mladi u Srbiji: Radi kao čistač ulica i završava master

Izvor: BKTV News, 09.Maj.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ovakve ljude treba da se ugledaju mladi u Srbiji: Radi kao čistač ulica i završava master

Arslan Bajramoski (46) radnik je "Gradske čistoće" već 20 godina.

Ono što je zanimljivo je da Arslana od master diplome na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, dele još tri ispita i završni rad na temu “Pravoslavlje u globalističkom procesu”, posle čega bi voleo da upiše doktorske studije.

"Voleo bih da makar upišem doktorat, ne moram da ga završim! Samo da “obrukam” celu familiju, porodicu i decu. Da priča pokolenje! Imam dvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odrasle dece i nisu baš neki učenici, tako da bih želeo da se malo više ugledaju na mene", rekao je Aca filozof, kako ga zovu prijatelji.

Međutim, ima i onih koji ne odobravaju njegove napore da dođe do diplome.

"Mnogi mi sa podsmehom postavljaju pitanja “Što ideš u školu?”, “Šta će ti diploma kad i dalje guraš kantu?” Pogode me ti komentari, ali mi istovremeno daju i vetar u leđa. Ostalo mi je da završim još tri predmeta, mikroekonomiju, penzijsko i zdarvstveno osiguranje i koorporativne finansije, posle čega počinjem sa spremanjem završnog master rada", kaže najobrazovaniji čistač ulice.

Jedino što mu je važno, kako naglašava, jeste da da sve od sebe i da rad ne bude plagijat.

"Ustajem u pet, radim na ulici do dva, a posle toga dolazim kući i čitam. Kada spremam ispit, onda u kontinuitetu učim mesec dana, svakodnevno po minimum dva sata. Nije lako, ali kada imaš cilj u životu, kada znate šta hoćete, Bog vam daje snagu i volju da nastavite i dođete do uspeha", objašnjava Arslan.

U tome mu pomažu i kolege sa fakulteta, koje Aci daju skripte, prepričavaju lekcije ako je potrebno i zajedno odlaze na pauzu za kafu.

"Nadam se da ću avanzovati u firmi, da ću doći do mesta poslovođe ili menadžerske pozicije, da se napokon sklonim sa ulice", otkriva Aca svoje planove za budućnost.

A do tada on pozdravlja sve Beograđane, kolege, studente, profesore i prijatelje, ali i ljude koji vole da čitaju.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.