Na kazanu 850 siromašnih

Izvor: Blic, 15.Nov.2009, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na kazanu 850 siromašnih

U narodnoj kuhinji u Pirotu, koja će raditi do marta iduće godine, trenutno topli obrok na dva gradska punkta dobija 850 ljudi, 150 više nego prošle godine. Sekretar Odbora Crvenog krsta u Pirotu Miroljub Mijić kaže za '’Blic nedelje’’ da ima još mnogo ljudi koji ispunjavaju uslove za taj vid pomoći.

- Međutim, mnogi od njih ne žele da stanu u red i čekaju besplatnu hranu, a ima i onih koji su po okolnim selima i ne mogu svaki dan da dolaze u grad po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << porciju hrane - rekao je Mijić.

Narodna kuhinja u Pirotu je posle dvomesečne pauze počela da radi 1. oktobra. Pravo na obrok imaju lica koja primaju materijalno obezbeđenje od Centra za socijalni rad, lica bez prihoda, samohrani roditelji, deca iz porodica u kojoj nijedan od roditelja ne radi i penzioneri sa malim primanjima.

- Dok kuhinja nije radila, vladalo je veliko interesovanje. Imali smo listu čekanja sa preko stotinu korisnika. Kuhinja je opet počela da radi zahvaljujući Vladi Srbije koja je odobrila dodatnih 100 miliona dinara za rad svih 59 narodnih kuhinja u Srbiji, kao i sredstvima iz opštinskog budžeta - rekao je Mijić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.