Izvor: Danas, 10.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na jesen odlaze tri tone radioaktivnog otpada

Ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić i i direktor ruske Agencije za atomsku energiju (ROSATOM) Sergej Kirijenko potpisali su juče u Vladi Srbije Sporazum o saradnji na izvozu ozračenog nuklearnog goriva iz reaktora u Vinči u Rusku Federaciju.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nuklearni otpad ide u Rusiju

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2009

Srbija će u Rusiju izvesti tri tone nuklearnog otpada iz reaktora u Vinči, što će omogućiti da bude trajno skinuta sa liste zemalja koje su moguće mete nuklearnog terorizma, rečeno je prilikom potpisivanja sporazuma o izvozu istrošenog nuklearnog goriva. Sporazum su potpisali potpredsednik Vlade...

Nastavak na Radio 021...

Nuklearni otpad ide u Rusiju

Izvor: MySerbia.net, 11.Jun.2009, 16:37

Srbija je postigla sporazum sa Rusijom o izvozu nuklearnog otpada iz istraživačkog centra u Vinči, izjavio je ministar nauke Srbije Božidar Đelić. Sporazumom je predviđeno da se izveze oko tri tone iskorišćenog nuklearnog otpada, koji u sebi sadrži i visoko obogaćeni uranijum. »»

Nastavak na MySerbia.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.