Na Zlatiboru 20 centimetara snega

Izvor: Blic, 22.Jan.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Zlatiboru 20 centimetara snega

Na Zlatiboru je jutros, na radost oko 10.000 turista koji zimuju u ovom turističkom centru, osvanulo dvadesetak centimetara snega, tako da su ponovo oživela skijališta na Torniku i Obudojevici.

U Ski centru "Tornik", koji raspolaže sa četiri staze ukupne dužine oko sedam kilometara, koje opslužuju savremena žičara i dva ski lifta, od jutros su u funkciji tri ski staze - Tornik, Ribnica i Čigota.

Pored prirodnog snega, koji i dalje pada, od juče je ponovo proradio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sistem za veštačko osnežvanje tako da ski staze na Torniku narednih dana neće oskudevati u snežnom pokrivaču.

Od centra Zlatibora do devet kilometara udaljenog Tornika danas je ponovo uspostavljen organizovani prevoz skijaša, uz povratnu kartu od 300 dinara, dok turiste koji žele da se provozaju "šestosedom" i uživaju u panoramskom razgledanju Zlatibora to zadovoljstvo, sa prevozom, košta 600 dinara.

Putari su se pobrinuli da prilazni putevi Zlatiboru, kao i drugim planinskim turističkim centrima u užičkom regionu budu dobro očisćeni od snega, ali se vozačima preporučuje da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme.

Oživelo je i skijalište Obudojevica, u centru Zlatibora, koje skijašiima početnicima i deci pruža mnogobrojne mogućnosti uživanja na snegu.

Pored više mini ski-lifotva na ovom brdašcu organizuju se škole skijanja, uz mogućnost iznajmljivanja opreme, a u blizini je i klizalište.

Uz konstataciju da je oko 60 odsto smeštajnih kapaciteta Zlatibora popunjeno, direktor Turističke organaizacije Darko Đurović rekao je da je među gostima veliki broj turista iz Crne Gore, gde još traje zimski školski raspust.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oživela skijališta na Zlatiboru

Izvor: S media, 22.Jan.2011

Na Zlatiboru je jutros, na radost oko 10.000 turista koji zimuju u ovom turističkom centru, osvanulo dvadesetak centimetara snega, tako da su ponovo oživela skijališta na Torniku i Obudojevici...U Ski centru "Tornik", koji raspolaže sa četiri staze ukupne dužine oko sedam kilometara, koje opslužuju...

Nastavak na S media...

Na Zlatiboru 20 centimetara snega

Izvor: B92, 22.Jan.2011

Na Zlatiboru je jutros, na radost oko 10.000 turista koji zimuju u ovom turističkom centru, osvanulo dvadesetak centimetara snega, tako da su ponovo oživela skijališta na Torniku i Obudojevici...Izvor: Tanjug, Blic..U Ski centru "Tornik", koji raspolaže sa četiri staze ukupne dužine oko sedam kilometara,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.