Izvor: B92, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Trgu Republike objekat kulture

Beograd -- Planom detaljne regulacije Trga Republike predviđena izgradnja "javnog objekta kulture" površine oko 19.000 kvadratnih metara.

Blok, gde se danas nalaze bioskop Balkan, Tržni centar "Staklenac" i park u kome je spomenik Nušiću - Plato Zorana Đinđića, podeljen je na tri odvojene građevinske parcele.

Na parceli P1, čija je površina nešto više od 4.000 kvadratnih metara i gde je sada "Staklenac", predviđena je izgradnja javnog objekta kulture, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi sa prizemljem i tri do četiri sprata imao do 19.000 kvadrata.

Parcela P3, gde je bioskop, najverovatnije će zadržati sadašnji izgled, budući da su obe jednospratne zgrade koje zauzimaju taj prostor pod zaštitom.

Parcela P2, između parcela P1 i P3, jednim delom izlazi na okretnicu autobusa i na njoj je predviđena izgradnja komercijalnog objekta, osnove oko 620 kvadrata, sa prizemljem i četiri sprata, ukupne površine nešto manje od 3.500 kvadrata.

Kako se na toj parceli već nalazi delom komercijalni i delom stambeni objekat, predviđeno je njegovo rušenje jer se Planom izričito ukida stanovanje na čitavom prostoru Trga.

Planom je predviđeno i izmeštanje autobuske okretnice sa Trga "prema Dorćolu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.