Na Kosovu uhapšen glavni inspektor za zdravstvo

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 23.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu uhapšen glavni inspektor za zdravstvo

PRIŠTINA - Kosovska policija uhapsila je glavnog inspektora Inspekcije za zdravstvo Kosova Zefa Komanija, pod osnovanom sumnjom za primanje mita od predstavnika jedne poliklinike u Uroševcu.

Komani je uhvaćen na delu dok je primao drugu polovnu mita od pet hiljada evra koje je tražio od vlasnika privatne klinike da bi mu smanjio kaznu, saopštila je policija.

Komani je godinama bio na položaju inspektora za koji se zna da je pod kontrolom, da je na njemu obavezno poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zakona, etike i profesionalnosti. Kosovska policija je njegovo hapšenje objavila juče, mada je uhapšen još u avgustu ove godine.

- Osumnjičeni Komani je 12. avgusta ove godine otišao u kontrolu u jednu polikliniku u Uroševcu u svojstvu inspektora zdravstva i zbog nekoliko neregularnosti koje je zatekao, saopštio je vlasniku da treba da mu napiše mandatnu kaznu u iznosu od 12.500 evra, ili da mu napiše manju kaznu od 500 evra, ali pod uslovom da dobije 5.000 evra kao nadoknadu zbog toga što mu smanjuje kaznu - navodi se u policijskom saopštenju.

Nakon pritisaka, oštećeni je osumnjičenom dao 2.500 evra u Đakovici i sporazumno se dogovorili da ostatak novca da sredinom oktobra. Nekoliko dana pošto mu je isplatio prvu polovinu mita, oštećeni je slučaj prijavio policiji i dva dana kasnije, (21.08.2010), oštećeni je uz policijsko osmatranje, osumnjičenom dao još 2.500 evra.

- Nakon udaljavanja oštećenog, istražitelji su uhapsili osumnjičenog Z.K i tokom kontrole u prisustvu advokata, pronašli su i konfiskovali gore navedeni iznos - navodi se u saopštenju policije.

Ministarstvo zdravlja Kosova je o ovom hapšenju upoznato tek juče. Prištinski mediji prenose da izvori unutar policije navode, da se sumnja da je u uzimanju mita obuhvaćena organizovana mreža. Zbog osetljivosti istrage, policija nije htela da objavi ime poliklinike i njenog vlasnika u Uroševcu. Direktorat policije za istragu privrednog kriminala i korupcije u periodu januar-septembar ove godine, uhapsio je 144 ljudi i podigao optužnicu protiv još 750.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Kosovo: Guverneru produžen pritvor

Izvor: B92, 23.Okt.2010

Priština -- Uhapšenom guverneru "Centralne banke Kosova" Hašimu Redžepiju produžen je istražni pritvor za još 30 dana... Odluku je doneo sudija Euleksa Arkadius Sedek idkiji, uprkos tome što je za uhapšenog Redžepija ponuđena kaucija od 100.000 evra, kako bi bio na slobodi, preneli su danas...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.