Izvor: B92, 17.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na HRT-u se najverovatnije više neće emitovati Latinica

Split -- Štampa u Hrvatskoj piše da je vrlo verovatno da nakon deset godina i 253 prikazane emisije, gledaoci Hrvatske televizije više neće imati priliku da gledaju popularni tok-šou "Latinica" autora i voditelja Denisa Latina.

Splitska "Slobodna Dalmacija" u nedelju piše da je Latin pre dva dana podneo ostavku zbog "opstrukcije u stvaranju emisije od strane rukovodilaca HRT-a", te da je Latin priznao da ne može više da radi emisiju jer je već duže vreme izložen velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pritiscima. "Pritisci nisu programske, nego produkcijske prirode. Da bi se nešto napravilo, za to su potrebni i određeni uslovi. A ako se ti uslovi ne mogu omogućiti, kao što tvrdi upravnik HRT-a Mirko Galić, onda ne možemo ni imati emisiju", rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" Denis Latin, inače proglašen za najboljeg novinara u zemljama jugoistočne Evrope.

Na pitanje zbog čega Uprava HRT-a ima takav odnos prema njemu, Latin objašnjava kako se njima ne sviđa njegov stav prema novom Zakonu o HRT-u i zato su odlučili da izvrše politički pritisak na njega, za koji kaže da nije ni legalan ni moralan. Latin je ponovio da sukob sa upravnikom Galićem traju još od ovoga leta, kada je uprava HRT-a, kako tvrdi, onemogućavala realizovanje informativne emisije "Meridijan 16", čiji je idejni začetnik bio upravo Latin, da bi nakon toga počeli da smanjuju njegovu platu, a sada su se, kako kaže, okrenuli prema njegovim saradnicima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.