Na Batrovcima višesatna zadržavanja, na Horgošu oko sat

Izvor: Blic, 09.Avg.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Batrovcima višesatna zadržavanja, na Horgošu oko sat

Prema podacima Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije zadržavanja su i dalje višesatna, dok su zadržavanja na ulazu u Srbiju oko 60 minuta.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije (AMSS), trenutno zadržavanje putničkih vozila na Horgošu je oko 60 minuta na izlazu, dok se na ulazu čeka oko 90 minuta.

Veći broj vozila se očekuje i na manjim graničnim prelazima, kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš dva, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojima je radno vreme od 7 do 19 sati.

Iz AMSS-a apeluju na građane da koriste granične prelaze kao što su Kelebija ili Bački Breg na kojima su znatno kraća zadržavanja.

Na graničnom prelazu Šid vreme zadržavanja se, kako navode, brzo menja, te je trenutno zadržavanje na izlazu oko 60 minuta, a na ulazu u Srbiju oko 30 minuta.

Na graničnom prelazu Jabuka kao i na graničnom prelazu Preševo nema dužih zadržavanja, navode u AMSS.

"Putevi Srbije" su obezbedili cisternu pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci, kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama.

Na Batrovcima će i narednih vikenda dok traje letnja sezona biti obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, a

trenutno vreme zadržavanja na naplatnim rampama kreće se od pet do deset minuta.

Iz AMSS-a upozoravaju da bi na naplatnim rampama Bubanj Potok, Stara Pazova, Sirig i Nais tokom noći moglo doći do formiranja kolona i nešto dužeg zadržavanja.

Vozače će, dodaje se, večeras pratiti povoljne vremenske prilike, suvi kolovozi i dobra vidljivost.

Prema informacijama "Puteva Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, saobraćaj je izmenjen i usporen, pa se vozači savetuju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.