Izvor: B92, 24.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO podržavaju Šabića

Beograd -- Koalicija nevladinih organizacija za slobodu pristupa informacijama podržala je predlog poverenika za informacije.

Rodoljub Šabić je predložio izmene nekih odredbi Predloga zakona o Vladi Srbije i ocenio da sporan član zakona koji propisuje da Vlada i organi državne uprave moraju dostaviti Skupštini konkretne spise i dokumente samo na zahtev Anketnog odbora.

Nevladine organziacije saglasne su sa Šabićem u oceni da se tim članom Skupštini sužavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava koja su Zakonom o slobodnom pristupu informacijama priznata svim građanima i pravnim licima, uključujući Parlament.

"U skladu s principom zakona koji jemči uvid u svaki dokument koji sadrži informaciju od javnog značaja, treba definisati obaveze organa vlasti i Vlade", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.