Izvor: B92, 16.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: Zašto se tolerišu neonacisti

Beograd -- Sedam nevladinih organizacija postavlja pitanje državnim organima kako je moguće da se toleriše najavljeni marš neonacista.

Nadležni organi su svesni negativnih posledica eventualne legalizacije "nacističkog divljenja po ulicama Novog Sada", a ne mislimo da će zabraniti najavljeni neonacistički marš i miting za 7. oktobar u tom gradu saopštile su danas nevladine organizacije.

U zajedničkom saopštenju nevladinih organizacija, među kojima su Žene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u crnom Srbije, Komitet pravnika za ljudska prava, Beogradski krug, Inicijativa mladih i druge, navodi se da je najavljeni skup propraćen informacijom da su organizatori prijavili javni skup i tako "manifestaciju prekrili velom legaliteta."

Članovi "Nacionalnog stroja" su skloni nasilju, a predviđeni glavni govornik najavljenog skupa je zbog takvog ponašanja već osuđivan na zatvorsku kaznu, navodi se u saopštenju i dodaje da su oni ilegalna neonacistička organizacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.