NVO: Izvinjenje Mirjani Karanović i javnosti

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: Izvinjenje Mirjani Karanović i javnosti

"Najiskrenije se izvinjavamo Mirjani Karanović što smo je doveli u neprijatnu situaciju da mora da objašnjava da nije bilo vređanja", navodi se u saopštenju Građanske Inicijative i Centra za praktičnu politiku.

Građanske Inicijative i Centar za praktičnu politiku izvinile su se javnosti i glumici Mirjani Karanović zbog reakcije na lažnu vest da je glumica bila vređana od strane ministra kulture Predraga Markovića.



Izvinjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << javnosti i glumici


"Najiskrenije se izvinjavamo Mirjani Karanović što smo je doveli u neprijatnu situaciju da mora da objašnjava da nije bilo vređanja", navodi se u saopštenju te dve NVO.

Mirjani Karanović i "Drami o Mirjani" nagrade u Splitu

Uručenje nagrade "Žanka Stokić" Mirjani Karanović

Ministar izvređao Mirjanu Karanović!

Prethodno su te dve organizacije, u zajedničkom saopštenju, pozvale ministra kulture da odmah podnese ostavku, zbog tvrdnji da je vređao glumicu Mirjanu Karanović.

Glumica je, u međuvremenu, demantovala vest o uvredama ministra Markovića.

Greška i zabuna

NVO su poručile da je uloga civilnog društva da reaguje na svaki vid diskriminacije, a posebno na zloupotrebu ili štetne poteze vlasti, te na taj način izgrađuje i društvena svest o mogućnosti kontrole vlasti i ruši autoritarnu kulturu.

"Vođeni tim namerama napravili smo grešku i izazvali zabunu u javnosti, a Mirjanu Karanović doveli u neprijatnu situaciju", navedeno je u saopštenju.

Političari moraju biti spremni na oštro i brzo reagovanje civilnog društva, pa makar se, kako navode NVO, ponekad potkrala i greška kao ovog puta.

Izmišljotina

Pojedini mediji objavili su juče da je ministar Marković na otvaranju manifestacije "Dani Žanke Stokić" navodno na kritike koje mu je upitila Mirjana Karanović uzvratio rečima: "Marš lezbejko".

Ministarstvo kulture je saopštilo da je informacija o verbalnom napadu ministra Markovića na glumicu Mirjanu Karanović potpuno izmišljena.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.