Izvor: B92, 15.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS će tražiti obustavu prenosa

Beograd -- Nezavisno udruženje novinara Srbije pokreće incijativu za obustavu prenosa sednica Skupština Srbije zbog govora mržnje.

Zbog ponovnog aktiviranja govora mržnje Srpske radikalne stranke usmerenog ka ministarki poljoprivrede Ivani Dulić-Marković, NUNS će pokrenuti incijativu za obustavu prenosa sednica Skupštine. Predsednica NUNS-a Nadežda Gaće ocenila je da se skupštinske sednice najčešće koriste kao politički marketing.

"Druga dva predloga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će biti da se obratimo svim medijima, da vidimo da li možemo imati podršku, jer jedno je da vi kažete jasnu poruku, predlog, a da zapravo nemate odgovor da će to imati efekta. Onda je to bacanje u vodu. Mislim da im treba napisati, i njima napraviti analizu, kao što smo sada uradili za Savet radio-difuzne agencije, zato što smatramo da je reč o eklatantnim primerima kršenja, pre svega, Zakona o informisanju", rekla je Nadežda Gaće u Kažiprstu Radija B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.