NUNS: Prijava protiv TV Prva

Izvor: Danas, 22.Apr.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Prijava protiv TV Prva

Beograd - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je Regulatornom telu za elektronske medije (REM) podnelo prijavu protiv televizije Prva, povodom emitovanja emisije "Ko je Aleksandar Vučić", emitovane u sredu uveče, uz obrazloženje da nije bilo oznake da se radi o predizbornom programu.

Prema oceni NUNS, tim emitovanjem TV Prva prekršila je nekoliko članova Pravilnika o obavezama pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje, u prvom redu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << obavezu da predizborni program tokom celog trajanja mora da bude vidno označen kao takav.

Prva je, takođe, prekršila odredbu kojom se zabranjuje prikriveno emitovanje predizbornog programa u vidu informativnog ili druge vrste pograma, kao i emitovanje dokumentarnog sadržaja u kojima se pojavljuje funkcioner ili istaknuti predstavnik podnosioca izborne liste, smatra NUNS.

U saopštenju NUNS podseća i da posebnu političku emisiju na TV Prva u jeku izborne kampanje nije dobio nijedan partijski lider, osim Vučića. Time je naznačenom emisijom TV Prva prekršila i obavezu pružaoca medijske usluge propisane Pravilnikom da, prilikom informisanja o predizbornim aktivnostima podnosilaca izbornih lista i kandidata, obezbedi njihovu zastupljenost u programu bez diskriminacije, navodi NUNS.

Zbog toga NUNS očekuje da REM izađe u javnost sa izveštajem o ponašanju emitera tokom predizborne kampanje i da eventualno preduzme propisane mere u slučaju kršenja Pravilnika.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.