NOVI PROPISI Zemljište se neće prodavati strancima

Izvor: Blic, 12.Mar.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI PROPISI Zemljište se neće prodavati strancima

Neće biti prodaje zemlje strancima, izjavio je danas u Ivanjici mnistar poljoprivrede Branislav Nedimović i poručio da će biti zaštićeni domaći vlasnici zemljišta.

- Ovih dana slušam, čini mi se kao da se vodi kampanja za ministra poljoprivrede, jer mnogi samo pričaju o prodaji zemlje strancima. Mi ćemo naše propise uskladiti do 1. septembra i neće biti prodaje zemlje strancima. Neće biti potpuno liberalizovano tržište - rekao je Nedimović novinarima u nakon razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa malinarima.

On je dodao da će Srbija uvesti određena ograničenja u skladu sa evroskim tekovinama i da postoje druge zemlje koje su to uradile, kao što je Slovenija, Slovačka i Mađarska.

- Zašto to niste pitali ljude 2008. godine koji su potpisali SSP i jedino Srbiji natovarili obavezu da mora da liberalizuje svoje tržište - isti ti koji mi sad drže lekcije su to potpisali - da mora da liberalizuje svoje tržište zemljišta pre nego što uđe u Evropsku uniju - istakao je Nedimović.

Ona je kazao da su druge zemlje imale tu obavezu tek nakon ulaska u EU.

- Ali, mi se borimo i zaštitićemo srpske vlasnike zemljišta - poručio je Nedimović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nedimović: Zemljište se neće prodavati strancima

Izvor: BKTV News, 12.Mar.2017

Neće biti prodaje zemlje strancima, izjavio je danas u Ivanjici mnistar poljoprivrede Branislav Nedimović i poručio da će biti zaštićeni domaći vlasnici zemljišta..."Ovih dana slušam, čini mi se kao da se vodi kampanja za ministra poljoprivrede, jer mnogi samo pričaju o prodaji zemlje strancima....

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.