NOS dobio licencu za hangar tri

Izvor: Politika, 29.Sep.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOS dobio licencu za hangar tri

Javno preduzeće „Nuklearni objekti Srbije“ (NOS) dobilo je juče licencu za puštanje u rad i korišćenje novog privremenog skladišta radioaktivnog otpada hangar 3 (H3) i bezbednog skladišta radioaktivnih izvora (BS).

Vršilac dužnosti direktora NOS-a dr Jagoš Raičević kaže da je licenca za rad objekata H3 i BS kruna višegodišnjeg rada saradnika nekadašnjeg Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ i novonastalog JP „Nuklearni objekti Srbije“.

– Postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je okončan usvajanjem konačnog izveštaja o sigurnosti od strane Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije, koja je od početka aktivno učestvovala u formiranju prvog regulatornog procesa te vrste kod nas – ističe Raičević, ukazujući da licenca za rad postrojenja H3 i BS nije samo velika obaveza i izazov za JP NOS, već i za sve učesnike u poslovima upravljanja radioaktivnim otpadom i izvorima zračenja.

Da podsetimo, „Politika” je pre nekoliko dana najavila da je to preduzeće ispunilo sve procedure za dobijanje licence koju izdaje Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije. 

A. A.

objavljeno: 29.09.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.