NIS: Usavršavanje i posao za studente

Izvor: Blic, 17.Jun.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS: Usavršavanje i posao za studente

Naftna industrija Srbije i Univerzitet u Beogradu potpisali su ugovor o strateškoj saradnji, koji treba da doprinese uspostavljanju čvrste veze između obrazovanja i privrede u Srbiji.

Ugovor su potpisali generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević, u prisustvu ministra prosvete Žarka Obradovića i ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića.

"Dogovorili smo se da NIS dodeljuje određen broj stipendija studentima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Univerziteta u Beogradu, koji žele da rade u oblasti energetike, a to su studenti prirodno-tehničkih nauka na kojima se izučava energetika, kao što su Elektrotehnički, Mašinski, Rudarsko-geološki, Tehnološki fakultet i drugi", naveo je Kovačević.

Prema njegovim rečima, cilj je da Beogradski univerzitet postane partner NIS-u u oblasti obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i struke. Ugovor će omogućiti i da određeni broj naših studenata obavi stručnu praksu na eminentnim univerzitetima i institutima u Rusiji.

Izražavajući zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora, Kravčenko je istakao da je saradnja sa obrazovnim ustanovama postala tradicija za NIS, jer se ta kompanija trudi da održi saradnju sa različitim sferama nauke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.