NIKAD SE NEĆEŠ VRATITI MAJCI!

Izvor: Kurir, 21.Jul.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKAD SE NEĆEŠ VRATITI MAJCI!

BEOGRAD - Mama, kad ću te videti svaki dan? Nikad! Ovo je, sa suzama u očima, majci Aleksandri rekao sin Andrej (6) kada ga je pre nekoliko dana posetila u hraniteljskoj porodici u koju ga je pre 11 meseci smestila agencija za zaštitu dece iz Otave. Kako kaže, nije smela da mu odgovori

BEOGRAD - Mama, kad ću te videti svaki dan? Nikad!

Ovo je, sa suzama u očima, majci Aleksandri rekao sin Andrej (6) kada ga je pre nekoliko dana posetila u hraniteljskoj porodici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u koju ga je pre 11 meseci smestila agencija za zaštitu dece iz Otave. Kako kaže, nije smela da mu odgovori pošto joj „socijalni radnici zabranjuju da priča o budućnosti“. Podsetimo, Aleksandra je za Kurir ranije izjavila da joj je dečak oduzet jer je gledao kako mu majku bije nasilnik, a ona to nije sprečila.

- Mogla sam samo da mu kažem: „Mama je tu za tebe, i videću te svake nedelje“. Dodatno je uplašen jer mu je dete iz te porodice reklo da se nikad neće vratiti majci i da će biti usvojen. Govore mu kako ne sme da mi kaže šta se dešava u njihovoj kući - tužno priča mama šestogodišnjeg Andreja. Ona ističe da su njoj i dečakovoj baki socijalni radnici zabranili da ga zajedno posećuju onog trenutka kad mu je baka rekla da će se vratiti u njihov dom. Pored toga, Ireni su smanjili broj poseta, pa ga sada viđa samo dva sata nedeljno.

- Kad sam ovo prijavila socijalnim radnicima, rekli su mi da je mali sve izmislio i da se ništa od toga nije desilo. Od februara su mi sve posete pod nadzorom, a ne smem ništa da pitam sina o tome kako mu je tamo. Plašim se da se mnogo gore stvari dešavaju u toj kući - zabrinuto kaže Aleksandra.

Ambasada će pomoći

Dejan Kostić, prvi sekretar Ambasade Srbije u Otavi, rekao je za Kurir da će pomoći porodici Baret.

- Nemamo mnogo vremena, pošto je poslednje ročište zakazano za 2. avgust. Jedino im zameram što nas nisu ranije pozvali, jer u kratkom roku moramo da prikupimo mnogo podataka. Sutra majka i baka dolaze kod nas na razgovor, pa ćemo videti šta konkretno možemo da učinimo - rekao je Kostić za Kurir.

Nastići savetuju!

Kurir je posredovao upoznavanju porodice Baret s porodicom Nastić, kojoj je prošle godine američka agencija za zaštitu dece oduzela sina i ćerku i dala ih hraniteljskoj porodici.

- Naš savet je da majka hitno angažuje advokata, specijalistu za borbu sa agencijom za zaštitu, odnosno oduzimanje dece, i da odmah idu na suđenje, jer će u protivnom malog naterati da „prizna“ još mnogo štošta, i situacija se može dodatno iskomplikovati (kao što je bio slučaj s nama)... Agencije su najveće zlo koje postoji u Severnoj Americi, jer deci ubrzo počinju da ispiraju mozak - objasnio je Vuk Nastić, otac kome je trebalo osam meseci borbe da ponovo bude sa svojim mališanima.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nikad se nećeš vratiti majci!

Izvor: S media, 21.Jul.2011

Mama, kad ću te videti svaki dan? Nikad! ..Ovo je, sa suzama u očima, majci Aleksandri rekao sin Andrej (6) kada ga je pre nekoliko dana posetila u hraniteljskoj porodici u koju ga je pre 11 meseci smestila agencija za zaštitu dece iz Otave. Kako kaže, nije smela da mu odgovori pošto joj „socijalni...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.