NEVREME U POŽEGI Poplavljena domaćinstva, grom izazvao požar

Izvor: Blic, 02.Jun.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVREME U POŽEGI Poplavljena domaćinstva, grom izazvao požar

Olujno nevreme i obilna kiša pogodili su danas popodne Požegu, a poplavljeno je više desetina domaćinstava. Grom je izazvao požar na nekoliko objekata.

Vatrogasci su na terenu i intervenišu. Podrumske prostorije, ali i prizemlje u desetinama domaćinstava su poplavljeni, javio je RTS.

Reka Đetinja se izlila u pojedinim delovima opštine, u naselju Zelenac, a pojedini lokalni putevi su neprolazni zbog velike količine vode. Saobraćaj je otežan. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Zbog nevremena, koje je ovaj kraj zahvatilo kasno popodne, došlo je i do prekida u isporuci električne enrgije u delu oko centra grada.

- Usled obilnih padavina, tokom večeri se nekoliko domaćinstva u požeškom mestu Radovci našlo pod vodom - izjavio je predsednik opštine Milan Božić.

Božić kaže da su velike probleme prouzrokovali bujični potoci iz pravca Užica, dodajući da je nivo reke Đetinje u porastu.

Na području Požege je za manje od jednog sata palo skoro 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.