Izvor: Blic, 16.Jun.2023, 18:47

NEVREME NAPRAVILO PROBLEME I U RUDNIKU U BORU Proglašena vanredna situacija, gradonačelnik: "Stanje kolektora i toka Kriveljske reke se pomno prati"

Obilne padavine, osim u borskim selima, izazvale su probleme i u rudnicima kompanije Serbia Ziđin Koper. Kako su saopštili iz te kompanije zaposleni u rudniku „Veliki Krivelj“ uspeli su da spreče prodor vode u kop, pa ljudstvo i mehanizacija nisu ugroženi, dok je eksploatacija rude na nižim etažama je kratko bila zaustavljena. Flotacijska jalovišta su stabilna, a kolektor Kriveljske reke uspeva da prihvati svu vodu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Bujica na kopovima borskog rudnika

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2023

Gradonačelnik Bora i komandant Štaba za vanredne situacije Aleksandar Milikić proglasio je danas vanrednu situaciju na celoj teritoriji tog grada.

Nastavak na Radio 021...

I u Kragujevcu proglašena vanredna situacija zbog poplava

Izvor: Danas, 17.Jun.2023, 15:26

  Danas, posle telefonske sednice članova Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Nikola Dašić, komandant Štaba proglasio je vanrednu situaciju zbog poplava i na teritoriji Grada Kragujevac.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.