Izvor: B92, 15.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO bomba još uvek u njivi

Kikinda -- Danas je od državnih organa zatraženo da uklone NATO bombu, koja je pala 1. juna 1999. u njivu, u Kikindi i od tada stoji tamo.

Kikinđanin Stevica Radulaški zatražio je od državnih organa da uklone neeksplodiranu avionsku bombu koja se nalazi u njegovoj njivi od NATO bombardovanja 1999. godine. Radulaški je kazao da država neaktivnošću ugrožava bezbednost stanovnika i zemljoradnika koji obrađuju zemlju u okolini tog mesta.

NATO avijacija gađala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pred kraj bombardovanja kikindsku kasarnu sa četiri bombe, od kojih je jedna pala u njivu, par stotina metara dalje od kasarne. U početku je bomba virila iz pet metara dubokog kratera, ali je vremenom potonula u zemlju i sada se ne vidi jasno na kojem se mestu nalazi.

Radulaški kaže da je prošle godine obavestio opštinskog javnog tužioca Milicu Predojev -Andrić o bombi u njegovoj njivi, ali da nadležni organi nisu došli da je uklone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.