NAJVEĆI PROBLEM TOPLANA HRONIČNA NELIKVIDNOST

Izvor: Kurir, 20.Jun.2011, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVEĆI PROBLEM TOPLANA HRONIČNA NELIKVIDNOST

BEOGRAD - Najveći problem toplana u Srbiji, kojima se trenutno duguje oko 11 milijardi dinara, je hronična nelikvidnost zbog nemogućnosti da naplate svoja potraživanja, izjavio je danas predsednik Udruženja toplana Srbije Milovan Lečić

BEOGRAD - Najveći problem toplana u Srbiji, kojima se trenutno duguje oko 11 milijardi dinara, je hronična nelikvidnost zbog nemogućnosti da naplate svoja potraživanja, izjavio je danas predsednik Udruženja toplana Srbije Milovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Lečić.

On je naveo da dug toplana trenutno iznosi 10 milijardi dinara, a da se toplanama duguje oko 11 milijardi dinara.

Najveći problem toplana je hronična nelikvidnost zbog nemogućnosti da naplate svoja potraživanja, što ugrožava i remonte i pripreme toplana za sledeću grejnu sezonu, dodao je Lečić.

Neke toplane u Srbiji su, kako je rekao, u prošloj godini zabeležile pozitivne rezultate, a neke gubitke.

Lečić je naglasio da su toplane u najvećoj meri vratile dug za mazut iz prve tranše koju su dobile kao pomoć iz Republičkih robnih rezervi, tokom prošle grejne sezone.

Za naplatu dospeva i druga tranša mazuta iz robnih rezervi, dodao je Lečić, koji je izrazio očekivanje da će rok za vraćanje tog duga biti produžen do 1. septembra.

Iz robnih rezervi toplanama je tokom prošle zime odobrena pomoć od oko 50.000 tona mazuta.

Vlada Srbije produžila je rok za vraćanje tog mazuta, koji je istekao krajem marta, a takođe je i snizila cenu po kojoj toplane pozajmljeni mazut otplaćaju po ceni od 41 dinar za kilogram, umesto dogovorenih 47 dinara za kilogram.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.