NAJLEPŠA PROMOCIJA LJUBAVI: Zajedničku „Zlatnu svadbu” proslavilo 79 parova u Boru

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJLEPŠA PROMOCIJA LJUBAVI: Zajedničku „Zlatnu svadbu” proslavilo 79 parova u Boru

Zajedničku „Zlatnu svadbu” i 50 godina braka ove godine proslavilo je 79 bračnih parova od kojih je 25 prisustvovalo svečanosti u Boru. Manifestacija “Zlatna svadba” koja se po 15 put organizuje u gradu bakra, promoviše ljubav i toleranciju kao recept za uspešan brak.

- Čestitam svima koji proslavljaju 50 godina braka. U Boru je ove godine sklopljeno 180 brakova, a 76 već razvedeno, tako da sami možete da vidite da ste vi bogatstvo grada. Nikada nije bilo lako i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovo je veliki životni uspeh, jer mnogi od vas izdržavaju decu i rade više od mladih, a uspeli su da sačuvaju slogu i mir svojih porodica - rekao je predsednik opštine Bor Živorad Petrović.

Boranin Ilija Tankikić (73), koji je sa suprugom Stanom (72) proslavio pola veka zajedničkog života naglašava da je najvažnije međusobno razumevanje supružnika.

- U braku ima velikih oscilacija. Ima i dobrih trnutaka ali i teških kada je najvažnije da se supružnici razumeju, čak i žrtvuju jedan za drugog, da bi brak opstao i bio uspešan. Tako se stvara i dobra porodica i rađaju zdrava i uspešna deca. Bez zdravog braka nema napretka i nema zdravog društva - rekao je Tankikić, jedan od učesnika manifestacije „Zlatna svadba”.

Njegova supruga Stana ističe da treba prihvatiti vrline ali i mane supružnika.

- Mladima bih poručila, pošto su se uzeli iz ljubavi, da je ljubav i mana supružnika, koju treba prihvatiti. Tolerancijom, strpljenjem, ljubavlju, sve se može pobediti, zarad srećnog detinstva dece, jer deca najviše ispaštaju ako se brak razori - kaže Tankikićeva.

Za bračne parove je pripremljen i bogat kulturno-umetnički program u bioskopu „Zvezda“, a slavlje je nastavljeno uz svečani ručak u klubu RTB „Bor“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.