[NAJAVA] „Balkanski skok prijateljstva – 2017“ na Lisičijem jarku; Za vikend aktivni i paraglajderisti i modelari

Izvor: TangoSix.rs, 18.Maj.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[NAJAVA] „Balkanski skok prijateljstva – 2017“ na Lisičijem jarku; Za vikend aktivni i paraglajderisti i modelari

Otvaranje manifestacije „Balkanski skok prijateljstva – 2017“ biće održano 19. maja na sportskom aerodromu Lisičiji Jarak sa početkom u 13 časova, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije.
Kako je rečeno, događaj će otvoriti ministar odbrane Zoran Đorđević, a prisutni će biti i vladika Pakračko-Slavonski Jovan, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, general i aktivni padobranac Jelesije Radivojević, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Jovanka Ostojić koja je u osmoj deceniji skočila padobranom.
– Programom je predviđen i nastup trubačkog orkestra Dejana Jevđića, prikaz borbi krav maga, kao i nastup plesnog kluba „Mladost“ i folklornog društva. Takođe, Svetlana Spajić izvešće stare pesme iz Srbije, a biće prikazan i let balona, aviona i motornog paraglajdera, kao i demo padobranski skokovi. – kažu iz Saveza.
Navode i da će se u periodu od 17. do 21. maja u okviru „Balkanskog skoka prijateljstva – 2017“ na Lisičijem Jarku okupiti 130 padobranaca iz četrnaest zemalja. 
Ova manifestacija održava se od 1994. godine i nastala je u saradnji Grčke unije rezervnih padobranaca i  63. padobranske brigade iz Srbije, odlikovane Ordenom narodnog heroja. Ove godine, događaj organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Mininstarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba „Feniks“ i „Srebrni Zmaj“.
Državno prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom i prvo kolo juniorskog i seniorskog kupa u raketnom modelarstvu za vikend / Foto: Vazduhoplovni savez Srbije Ovog vikenda biće aktivni i domaći paraglajderisti i modelari, kažu u VSS-u. Državno prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom biće održano 20. i 21. maja u selu Malo Crniće, dok će 20. maja u Zrenjaninu biti održano prvo kolo juniorskog i seniorskog kupa u raketnom modelarstvu, saopšteno je iz Saveza.
Državno prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom međunarodnog je karaktera i ujedno prvo kolo Lige Srbije, kažu iz Saveza i dodaju:
– Očekuje se dolazak preko 60 pilota paraglajdera iz zemlje i inostranstva, pored kojih i reprezentativaca Srbije, Crne Gore i Slovenije. Na otvaranju, 20. maja u 9 časova, predsednik VSS-a Labud Bulatović uručiće nagrade i priznanja najboljim ekipama i pojedincima u 2016. godini. –
Prvi takmičarski dan trajaće od 10 do 18 časova, a drugi od 8 do 14 časova, dok će u 16 časova biti proglašenje pobednika i zatvaranje takmičenja. Predviđeno je da se u oba takmičarska dana uradi maksimalnih šest letačkih serija, posle kojih će biti poznati državni prvaci u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
Raketni modelari će u subotu održati prvo kolo juniorskog i seniorskog kupa Srbije u raketnom modelarstvu. Takmičenje se održava na sportskom poligonu „Aradac“ kod Zrenjanina, a sportisti će se takmičiti u klasama S6, S3, i S9, kažu iz Saveza.


The post [NAJAVA] „Balkanski skok prijateljstva – 2017“ na Lisičijem jarku; Za vikend aktivni i paraglajderisti i modelari appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.