Murinjova doktorka

Izvor: Danas, 13.Avg.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjova doktorka

Da fokus "najvažnije sporedne stvari na svetu" u Britaniji nisu samo fudbaleri, treneri i navijači još jednom je potvrdila doktorka Čelsija Eva Karneiro, lepotica u trenerci koja vodi računa o zdravlju više stotina miliona funti vrednih "plavaca".

 Međutim, sukob sa trenerom Žozeom Murinjom mogao bi da terene Premijer lige učini manje lepim, odnosno klupu aktuelnih šampiona Engleske. Naime, Portugalac je Karneiro zamerio to što je u zaustavnom vremenu rešila da pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << povređenom Edenu Azaru, jer je Čelsi inače oslabljen za isključenog golmana na taj način ostao sa devetoricom na terenu, u trenutku kada se borio da sačuva bod protiv Svonsija u uvodnom kolu Premijer lige.

Evi Karneiro, kako sama kaže, fudbal je ušao u krv uoči Svetskog prvenstva 1998. i pripremnog meča između Brazila i domaćeg Meksika, s obzirom da je država u Srednjoj Americi bila popularna za medeni mesec. Kako je učila sambu, posmatrala je "karioke" dok plešu u kafićima posle svakog gola i u poluvremenu i uz igru zavolela i fudbal. Kratko je bila deo medicinskog tima Vest Hema, ali su joj rad u bolnici i saradnja sa britanskim olimpijskim medicinskim institutom omogućili da učestvuje u pripremi britanskih atletičara za Olimpijske igre u Pekingu 2008, a radila je i sa ženskim fudbalskim timom. Od 2009. Eva Karneiro je na "Stamford bridžu", gde je vodila računa o zdravlju rezervnog tima, dok ju je dve godine kasnije trener Andre Viljas-Boaš pridružio prvom timu. Lepa doktorka bila je na istoj poziciji i pod nadzorom trenera Roberta di Matea i Rafaela Beniteza, a prihvatio ju je i Murinjo.

Doktorka Čelsija prvi put je zapala za oko javnosti pred kraj sezone 2012/2013. kada je prilikom jedne intervencije na terenu ceo stadion primetio njenu lepotu, ali i gledaoci kraj malih ekrana. Od tog trenutka mediji su se utrkivali da saznaju više o Evi Karneiro, ali uglavnom bez uspeha jer je privatan život sakrila od javnosti. Na udaru navijača našla se marta ove godine kada su simpatizeri Mančester junajteda i Mančester sitija uputili seksističke povike na njen račun, što je osudila i FA Engleske.

Eva Karneiro rođena je 1973. na Gibraltaru, u porodici majke Engleskinje i oca Španca. Medicinu je studirala na Notingem univerzitetu, dok je praktičan deo pri diplomiranju završila u Škotskoj. Provela je dve godine na Koledžu za sportsku psihologiju u Australiji, pre nego što je završila Master studije na Kvin Meri univerzitetu u Londonu.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.