Izvor: RTS, 09.Maj.2021, 23:04

Mural posvećen Đorđu Balaševiću oskrnavljen ustaškim obeležjem

Mural posvećen preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je u martu na Limanu oslikao umetnik iz Doboja, naružen je ustaškim simbolom, javlja 021.rs.
Nepoznata osoba je danas, 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, sprejom iscrtala ustaško "U" sa krstom na mural posvećenom Đorđu Balaševiću, koji je preminuo u februaru tokom lečenja od kovida 19.

Inače, prema pisanju portala 021.rs, grafiti mržnje postali su svakodnevna pojava na ulicama Novog Sada, ali je ovo prvi put da je jedan od murala posvećenih Balaševiću oskrnavljen na ovakav način.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: Ustaškim obeležjem oskrnavljen mural Balaševiću

Izvor: B92, 09.Maj.2021

Mural posvećen preminulom kantautoru Ðorđu Balaševiću, koji je u martu na Limanu u Novom Sadu oslikao umetnik iz Doboja, oskrnavljen je ustaškim simbolom...Preko Balaševićevog čela nepoznata osoba na Dan pobede nad fašizmom, sprejom iscrtala ustaško "U" sa krstom, navodi 021.rs...Mural je...

Nastavak na B92...

Vučević: Nijedna parola ne može da poništi Balaševićev trag

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 16:14

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio skrnavljenje murala posvećenog nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, poručivši da nijedna parola ne može da poništi trag koji je za sobom ostavio legendarni novosadski muzičar, pisac i pesnik...Reagujući na ustaški...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.