Izvor: B92, 10.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mup: pronađeni izvršioci skrnavljenja groblja

Subotica -- Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ponovilo je u subotu da su pronađeni izvršioci koji su oskrnavili Kersko groblje u Subotici, i da se radi o tri maloletnika različitih nacionalnosti, koji su oštetili spomenike porodičnih grobnica različite verske pripadnosti. Kako se navodi, policija je utvrdila da su počinioci "tri neodgovorna deteta, dva mađarske i jedno hrvatske nacionalnosti".

"Deca su se, uz dozvolu grobara, na Kerskom groblju igrala. U toku igre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je došlo do oštećenja 82 drvena krsta, 19 kamenih vaza, i po četiri klupe i spomenika. Ova krivično neodgovorna deca su u prisustvu roditelja i Opštinskog tužioca, sudije za maloletnike i socijalne radnice pokazala kako je došlo do oštećenja", navodi se u saopštenju MUP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.