Izvor: RTS, 09.Dec.2021, 18:08

Mujagić: Vanredna situacija u Sjenici, javno preduzeće za održavanje puteva u blokadi

Na teritoriji opštine Sjenica od jutros je vanredna situacija jer je javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta i održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva u ozbiljnim finansijskim problemima i blokadi od 120 miliona dinara, potvrdio je za "Tanjug" predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić.
Mujagić je naglasio da je održavanje puteva u zimskom periodu od javnog interesa i kako bi deca mogla da idu u škole, zaposleni na posao, a bolesni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do bolnice.
Opština je donela odluku o uvođenju vanredne situacije, čime se stvaraju uslovi da se troškovi oko čišćenja puteva regulišu preko budžeta Opštine Sjenica.
Prethodnih godina preduzeće zaduženo za čišćenje puteva angažovalo je i privatna lica za održavanje puteva koji sada ne žzele da rade jer ne mogu da naplate svoje usluge.
Trenutno u Sjenici nema previše snega, ali u planinskim predelima Peštera, narednih dana se očekuju padavine pa ekipe za održavanje puteva moraju biti u pripravnosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vanredna situacija u Sjenici zbog blokade računa preduzeća za održavanje puteva

Izvor: RTS, 10.Dec.2021, 10:36

. Na teritoriji opštine Sjenica na snazi je vanredna situacija. Kako za RTS navodi predsednik Opštine Sjenica Munib Mujdagić, javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta i održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva u blokadi je zbog 120 miliona dinara.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.