Izvor: B92, 23.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija: Da živimo u miru

Beograd -- Beogradski muftija pozvao sve koji žive u Srbiji da žive u miru i bratskim odnosima.

Hamdija Jusufspahić pozvao je, povodom muslimanskog praznika Barjama, sve muslimane i ostale koji žive u Srbiji da žive u miru i bratskim odnosima. "Srbija je zemlja svih nas, i muslimana, i pravoslavnih i drugih. Nadam se da ćemo u Srbiji živeti kao u zemlji mira. Srbiju svi volimo i svi moramo da živimo za nju", rekao je Jusufspahić u beogradskoj džamiji.

U obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vernicima posle molitve beogradski muftija pozvao je na ljubav, mir, slogu i razumevanje među ljudima.

Ramazanski Bajram počinje danas, a u Bajrakli džamiji u Beogradu obavljena je molitva , kojoj je prisustvovalo više stotina vernika.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković čestitao je danas ramazanski Bajram beogradskom muftiji Hamdiji Jusufspahiću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i muftiji sandžačkom Muamer-efendiji Zukorliću i svim vernicima islamske veroispovesti.

Bajram su čestitali i predsednik i premijer Srbije i Demokratska stranka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.