Mrkonjić uputio izvinjene građanima

Izvor: Politika, 13.Dec.2012, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić uputio izvinjene građanima

BEOGRAD – Ministar saobraćaj Milutin Mrkonjić danas je uputio izvinjenje građanima zbog problema koje su proteklih dana imali na snegom zavejanim putevima.

Mrkonjić je u izjavi za televiziju B92 izrazio uverenje da toga neći više biti jer će sve nadležne službe raditi danonoćno i donositi odluke direktno na terenu.

Prema njegovim rečima, do najvećih problema je došlo jer je na zavejanim i zaleđenim putevima došlo do zaglavljivanja teških vozila koja bi preprečila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << put što je dovodilo do zastoja u saobraćaju.

„Sa saobraćajnom policijom smo se dogovorili da službe rade svakodnevo i danonoćno i da odluke donese na terenu”, rekao je Mrkonjić.

Premijer Srbije i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Ivica Dačić izdao je prethodno danas naređenje da se u slučaju nespremnosti preduzeća koja su nadležna i angažovana u raščišćavanju snega sagledaju mogućnosti za ugovorno angažovanje drugih pravnih lica.

U naredbi se ističe da se hitno otklone uočeni nedostaci ili da se u slučaju nespremnosti preduzeća nadležnih za raščišćavanje snega i održavanje putne mreže sagledaju mogućnosti za ugovorno angažovanje drugih pravnih lica, saopšteno je iz Vlade Srbije.

----------------------------------------

Bez padavina, neprohodni lokalni putevi

BEOGRAD – Na području Srbije danas nema padavina, vetar je oslabio i u većini krajeva je vedro, sa umerenim i jakim mrazevima, ali je izražena opasnost od poledice, posebno na putevima u Vojvodini.

Na Sjenici je jutros izmerena temperatura od minus 23 stepena, u Požegi i Leskovcu minus 20, u Sremskoj Mitrovici minus 18, a na Kopaoniku minus 17 stepeni. Na Pešteru i u kuršumlijskom kraju neprohodan je jedan broj lokalnih puteva, a visoki snežni nanosi i dalje stvaraju velike probleme na pojedinim saobraćajnicama u Banatu.

Neprohodne su deonice puta Žagubica - Bor preko Crnog Vrha, kao i Loznica - Jašikovo.

Na celom području Bačke i Srema saobraćaj je veoma otežan zbog snega i visokih snežnih nanosa, a postoji veliki broj lokalnih puteva koji su neprohodni.

Prema informacijama MUP-a Srbije, ukinita je zabrana prolaska teretnim vozila na teritoriji Srbije, koja je prethodnih dana bila na snazi Uredbom Vlade Srbije.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić upozorio je da se u noći između petka i subote u Srbiji očekuje pojava ledene kiše i apelovao na sve da tada bez preke potrebe ne kreću na put, a na nadležne da u okviru svojih ovlašćenja preduzmu neophodne korake.

Marić je rekao da je situacija u Srbiji u pogledu snega stabilna i da u toku noći nije bilo evakuacija, ni blokade putnika u saobraćaju.

Na teritoriji Zrenjanina danas je ukinuta vanredna situacija jer je normalizovano stanje izazvano povećanjem snežnih padavina, počev od 9. decembra. Odluka je doneta na sednici Gradskog štaba u Zrenjaninu, koji je takođe ukinuo stalno dežurstvo, ali će i dalje pratiti situaciju na terenu i držati u pripravnosti svu raspoloživu mehanizaciju za čišćenje snega.

Sve škole u Srbiji normalno rade, a jedini izuzetak su tri matične i 20 područnih škola na teritoriji Novog Pazara i Požarevca.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade imali su dve intervencije na području svrljiške opštine.

Spasioci su iz sela Manojlica i Kopajkošara prevezli bolesne do Doma zdravlja u Svrljigu gde im je pružena potrebna medicinska nega, rekao je Tanjugu načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković, koji je i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije.

Zbog izuzetno visokog snežnog pokrivača, koji dostiže i do jednog metra kao i zbog velikih snežnih nanosa, već pet dana su kuršumlijska planinska sela odsečena od sveta, a putevi do groblja neprohodni, pa su otežane sahrane.

Usled pada zbog poledice i snega, u protekla 24 sata četiri lica zadobila su prelom kostiju i zbrinuta su u zdravstveni centar ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju.

Ukupno sedam lica za dva dana zbrinuto je zbog preloma kostiju prilikom pada usled poledice i snega, izjavila je Tanjugu portparolka zdrasvtvenog centra ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju Jelena Pantović.

Usled niskih temperatura, kao i zbog većeg izlaganja građana fizičkom naporu, broj pacijenata sa akutnim koronarnim sindromom u poslednjih nekoliko dana je povećan, saopštila je kruševačka služba Hitne pomoći.

Prema rečima dežurnog lekara dr Slađane Krnetić, u Hitnu pomoć se sve češće javljaju pacijenti sa anginom pektoris, povećanim krvnim pritiskom, kao i sa bolovima u grudnom košu.  

Tanjug

objavljeno: 13.12.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić uputio izvinjene građanima

Izvor: Press, 13.Dec.2012

Mrkonjić je u izjavi za televiziju B92 izrazio uverenje da toga neći više biti jer će sve nadležne službe raditi danonoćno i donositi odluke direktno na terenu.. Prema njegovim rečima, do najvećih problema je došlo jer je na zavejanim i zaleđenim putevima došlo do zaglavčjivanja teških...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.