Mrkonjić: Po planu smo otvorili radove na Koridoru 11 i onda odvezli mašine

Izvor: Press, 15.Avg.2010, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Po planu smo otvorili radove na Koridoru 11 i onda odvezli mašine

Na deonici Koridora 11 od Lajkovca do Uba, gde su radovi svečano otvoreni još 29. juna, a onda mašine povučene i do dan-danas nisu vraćene, sve se odvija po planu, rekao je za Press ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, koji je svečano presekao vrpcu na tom gradilištu
- Radovi na toj deonici biće nastavljeni u ponedeljak, 16. avgusta, uprkos tome što eksproprijacija nije završena - rekao nam je juče Mrkonjić.
- Tamo nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nikakvih problema. Svratio sam na to mesto tokom vikenda, ljudi se spremaju da počnu kopanje temelja mosta, jer je to najsloženiji deo posla. Mašine koje kopaju temelje mosta su specifične, dan njihovog korišćenja je skup i ne mogu mesec dana da ih drže na gradilištu, a da ne rade! Eksproprijacija je u toku, vlasnici zemlje oko toga ne prave probleme, svi jedva čekaju da počne da se gradi. Ali, dobro je da se su svi, pa i mediji, angažovali oko radova na koridorima. Tvrdim da graditelji znaju šta im je posao, imaju obezbeđen novac i za svako kašnjenje odgovaram samo ja!
Radove na ovoj deonici izvodi konzorcijum u kojem su PZP „Beograd", „Putevi Užice" i „Planum", a Mrkonjić tvrdi da će taj deo puta ka južnom Jadranu biti završen do septembra naredne godine, kao što je i planirano.
- Radovi su vredni oko 70 miliona evra, a izvođačima je uplaćen avans od 10 miliona evra. Ovde bi radovi trebalo da budu gotovi u septembru 2011, a uskoro otvaramo još jednu deonicu od Obrenovca do Uba. Završen je i tender za deonicu Batajnica - Dobanovci i posao je dobilo još jedno naše preduzeće „Ratko Mitrović", što je jako dobro - kaže Mrkonjić.
Direktor „Puteva Užice" Milan Bojović potvrdio je za Press da izvođači imaju problema jer eksproprijacija nije okončana, ali da zbog toga radovi neće kasniti.
- Radi se na rešavanju imovinskih odnosa, imamo obećanje da će se do 20. avgusta sve rešiti. Radovi zbog toga ne kasne. Mi smo počeli pripremne radnje tamo gde će se graditi objekti, s obzirom na to što je potrebno sagraditi 12 mostova. Deo radova izvodimo i van gradilišta, a sa lica mesta imam informaciju da će u ponedeljak početi izgradnja prvog mosta - tvrdi Bojović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić:Mašine stoje, sve po planu

Izvor: B92, 16.Avg.2010, 00:25

Beograd -- Na deonici Koridora 11 od Lajkovca do Uba gde su mašine nakon otvaranja radova povučene i do danas nisu vraćene sve se odvija po planu, kaže Milutin Mrkonjić..Ministar infrastrukture objašnjava da će radovi na toj deonici biti nastavljeni u ponedeljak, 16. avgusta, uprkos tome što...

Nastavak na B92...

Mrkonjić:Mašine stoje, sve po planu

Izvor: YU-Build.rs, 16.Avg.2010

Na deonici Koridora 11 od Lajkovca do Uba gde su mašine nakon otvaranja radova povučene i do danas nisu vraćene sve se odvija po planu, kaže Milutin Mrkonjić Ministar infrastrukture objašnjava da će radovi na toj deonici biti nastavljeni u ponedeljak, 16. avgusta, uprkos tome što eksproprijacija...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.