Mrkonjić: Koridor 11 prioritet br. 1

Izvor: Glas javnosti, 18.Jul.2012, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Koridor 11 prioritet br. 1

BEOGRAD - Izgradnja putnog Koridora 11 u Srbiji je prioritet broj jedan, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.

Ministar Milutin Mrkonjić je razgovarao u Beogradu sa ambasadorom Azerbejdžana u Beogradu Eldarom Hasanovim o realizaciji projekta izgradnje autoputa Ljig - Preljina, gde radove izvodi azerbedžanska firma "Az Virt".

Oni su razmotrili niz pitanja koja se tiču realizovanja međudržavnog ugovora potpisanog između dve zemlje i preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Koridori Srbije i "Az Virta".

"Naša saradnja predstavlja jedinstven primer otvorenosti i obostranog poverenja i poštovanja. Upravo zbog ovih, nepobitnih činjenica i odnosa koji smo izgradili u dosadašnjoj saradnji na realizaciji ove kapitalne investiceje, želimo da krajnje jasno ukažemo i na određene poteškoće na koje nailazimo i koje će s obzirom na autoritet i stručnost ministra Mrkonjića, sasvim sigurno biti prevaziđene", rekao je, između ostalog, ambasador Hasanov.

On je naglasio da je "Az Virt" kompanija koja se ponaša po tačno određenim pravilima i da je strategija tog preduzeća "preciznost, tačnost i kvalitet".

"U tom smislu svaka improvizacija i eventualni problemi koji nastaju u toku i zvođenja predviđenih rokova i radova uključuju crveno svetlo. Malo zaostajemo u dinamici, pre svega na rešavanju problema otkupljivanja zemljišta, carina i poreza, monopolskog ponašanja proizvođača cementa i protoka informacija, ali sam siguran da ćemo posle ovog sastanka rešiti sva otvorena pitanja, kako bismo se pridržavali dogovorenih termina", kazao je Hasanov.

On je naveo da "Az Virt" želi da na primeru Srbije pokaže kako je moguće raditi na visokom evropskom nivou, kada je reč o poštovanju svih dogovorenih ugovora.

Mrkonjić je na to kazao da će biti rešene sve nedoumice i nejasnoće i da će u narednih desetak dana biti otklonjene sve prepreke, pre svega na planu otkupa zemljišta, jer su obezbeđena sredstva za tu namenu.

“Ostvarili smo kontinuitet poslova, oni ne idu ni malo sporije zbog političke klime koja je bila preovlađujuća tokom kampanje. Naprotiv, izbori nisu zakočili aktivnosti na ovom poslu, a izgradnja autoputa i dalje ostaje prioritet broj jedan u našoj agendi”, istakao je Mrkonjić.

Upravo zbog operacionalizacije kompletnog posla oformljeno je preduzeće Koridori Srbije, kako bi se svi tekući problemi rešavali na jednom mestu, brzo i ekspeditivno, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.