Mrčajevci: Spremljen lonac za Ginisa

Izvor: Akter, 12.Sep.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrčajevci: Spremljen lonac za Ginisa

Domaćinstvo Miluna Tošića u Mrčajevcima kod Čačka danas je pripremilo svadbarski kupus u "loncu" od 560 litara iz kojeg je posluženo oko 1.500 porcija posetiocima "Kupusijade" koja se održava u tom selu

Za spremanje tog jela je potrošeno 350 kilograma kupusa, 110 kilograma mesa, 50 kilograma luka, više desetina litara ulja i nekoliko kilograma začina, rekli su agenciji Beta u Turističkoj organizaciji Čačka, koja je jedan od organizatora trodnevne manifestacije "Kupusijada".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
U Turističkoj organizaciji očekuju da taj kupus spemljen u "loncu" od 560 litara, uđe u Ginsovu knjigu svetskih rekorda.

Organizatori ističu zadovoljstvo posetom drugog dana "Kupusijade" i kažu da je pored domaćih gostiju, veliki broj posetilaca došao iz Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, kao i iz Kanade.

Danas su "Kupusijadu" posetili ambasador Kanade u Srbiji, Filip Pinington i predstavnici Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (KANSEE), i u Čačku razgovarali sa gradonačelnikom Vojislavom Ilićem o privrednoj saradnji.

Na "Kupusijadi", svečano otvorenoj u petak popodne, danas je u toku takmičenje u kuvanju svadbarskog kupusa u tri kategorije nadmetanja - za Zlatni, Srebrni i Bronzani lonac: "Celo selo kuva", "Ugostitelji" i "Pojedinci".

Finale takmičenja je sutra, a potom će žiri proglasiti pobednike.

Pored svadbarskog kupusa, posetioce "Kupusijade" očekuju i nastupi kulturno-umetničkih društava, folk pevača, izložbe starih zanata.

Organizatori "Kupusijade" koja se ove godine održava 13. put su Turistička organizacija Čačka, Organizacioni odbor i Mesna zajednica Mrčajevci, a pokrovitelj je Grad Čačak.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.