Motorne sanke za pomoć

Izvor: Akter, 09.Nov.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motorne sanke za pomoć

Predstojeći zimski period sve službe zaštite i spasavanja u opštini Gornji Milanovac dočekaće spremno, ocenjeno je na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije

U Opštinskom odboru Crvenog krsta formiran je tim od 10 članova koji je snabdeven kompletnom opremom za delovanje u vanrednim situacijama, a u planu je nabavka motornih sanki kako bi se stiglo na svako mesto.

Kako je za agenciju Beta izjavio sekretar opštinskog odbora Crvenog krsta Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Ivović, to područje je brdsko planinsko koje obuhvataju masivi Suvobora, Rudnika i Maljena i gde velike snežne padavine obustavljaju svaki pristup.

"Morali smo da planiramo nabavku motornih sanki, jer su nepredvidive planinske ćudi zime, i to će se realizovati uz pomoć opštine", rekao je Ivović.

Predsednik opštine Milisav Mirković izjavio je da je u Centru za socijalni rad sačinjen registar od 56 korisnika socijalne pomoći koji u slučaju vanredne situacije imaju prioritet.

On je istakao da je najvažniji zadatak održavanje prohodnosti svih puteva i za taj posao je obezbedjena mehanizacija i sačinjeni su spiskovi teške mehanizacije koja će po potrebi biti angažovana.

Za predstojeću zimu obezbedjena je i odgovarajuća oprema za vozila hitne medicinske pomoći i službe kućnog lečenja koja će biti spremna svakog trenutka da krene na teren.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

GORNJI MILANOVAC: Crveni krst kupuje motorne sanke

Izvor: Kurir, 09.Nov.2015

Predstojeći zimski period sve službe zaštite i spasavanja u opštini Gornji Milanovac dočekaće spremno, ocenjeno je na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije...U Opštinskom odboru Crvenog krsta formiran je tim od 10 članova koji je snabdeven kompletnom opremom za delovanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.