Motociklisti podelili 300 paketića deci bez doma

Izvor: S media, 26.Dec.2009, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motociklisti podelili 300 paketića deci bez doma

Asocijacija motociklista Srbije i ove godine je organizovala tradicionalnu humanitarnu akciju "Moto Deda Mraz", u kojoj je više od 150 motociklista obučenih u odela Deda Mraza uručilo oko 300 paketića deci sa specijalnim potrebama u Domu za decu i omladinu u Sremčici.

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić, koja se priključila akciji doniranjem paketića za decu, istakla je da je "dužnost svih nas da podržimo one koji imaju ili više teškoća >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ili manje sreće u životu, da bi oni bili aktivni i produktivni članovi zajednice i našli svoje mesto medju svima nama".

Ministarstvo već dugo saradjuje sa Udruženjem poslovnih žena, koje je, takodje, podržalo ovu akciju i uvek je dobro kad se više organizacija nadje na istom zadatku posebno ove vrste, dodala je Matićeva.

Predstavnik AMS-a Nenad Vujić je istakao da ovakve humanitarne akcije treba da se šire i na ostale ustanove kojima je ovakva pomoć neophodna.

Sve svoje snage i pažnju posvetili smo deci kako bi im ulepšali bar ovaj jedan dan, rekao je Vujić i dodao da i ostali treba da vode računa o deci sa specijalnim potrebama, ne samo motociklisti.

"To su naša deca i o njime nema ko drugi da vodi računa i zato moramo hrabro da pogledamo u oči i suočimo sa problemom da bi nekom omogućili što lepši život, koliko je to moguće", naglasio je on.

Motociklisti su se okupili ispred Starog dvora, gde su delili balone i slatkiše deci koja su ih ispratila ka Sremčici, a istovremeno su prikupljali i igračke od dece za njihove drugare sa specijalnim potrebama.

Pored AMS kao organizatora ove akcije, manifestaciji su prisustvovali zaposleni u Domu za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici, predstavnici Udruženja poslovnih žena i predstavnici opštine Čukarica.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.