Most kod Beške pušten u saobraćaj

Izvor: RTS, 27.Dec.2013, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most kod Beške pušten u saobraćaj

Posle završene sanacije bez ikakve ceremonije pušten u saobraćaj stari most na Dunavu kod Beške. Time je ponovo obezbeđen puni profil auto-puta od granice sa Mađarskom do Beograda i lakši protok vozila.

Obnova starog mosta na Dunavu kod Beške je završena i most je, kako je pre nekoliko dana i najavio ministar saobraćaja Aleksandar Antić, pušten u saobraćaj, tačno u podne bez ikakve ceremonije.

Sa završetkom sanacije starog mosta i rehabilitacije pristupnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << puteva značajno je podignut nivo bezbednosti saobraćaja i omogućeno je nesmetano kretanje vozila u punom auto-putnom profilu, od granice sa Mađarskom do Beograda (petlje Batajnica).

Radove na rehabilitaciji uspešno je realizovala domaća firma "Mostogradnja" zajedno sa firmom "Vojput"- Subotica. Nadzor nad završenim poslom obnove mosta sprovele su kuće "Skot Vilson", "Mostprojekt" i "WCP" iz Švedske.

Ukupna vrednost radova iznosila je 1,8 milijardi dinara.

Staroj i oronuloj konstrukciji mosta na Dunavu, savremenim materijalima produžena je upotrebna vrednost i time je obezbeđeno nesmetano korišćenje bez većih ulaganja u narednim decenijama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.