Izvor: RTS, 23.Dec.2020, 14:25

Moše Kantor Vučiću: Zahvalni za doprinos u borbi protiv antisemitizma

Predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem mu izražava zahvalnost za prisustvo na Svetskom Holokaust forumu u Jerusalimu, u januaru ove godine, kao i za, kako je naveo, posvećenu borbu protiv antisemitizma i svih oblika ekstremizma.
"Vaša posvećenost borbi protiv antisemitizma i svih oblika ekstremizma, unapređivanje sećanja na Holokaust i rad na sigurnoj budućnosti generacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje stasavaju, doprinose Vašem velikom ugledu i ugledu Vaše zemlje", istakao je Kantor u pismu Vučiću koje je danas objavio Savez jevrejskih opština Srbije.
Kantor je dodao da je zadovoljan što u Srbiji, pod rukovodstvom predsednika Saveza jevrejskih opština Srbije Roberta Sabadoša, ponovo "cveta jevrejski život", što su u tu zajednicu vraćeni red, stabilnost i poverenje i što ona nastavlja da živi bezbedno, razvijajući se "kao integralni deo srpskog društva".
Kantor je predsedniku Srbije i njegovoj porodici čestitao predstojeće praznike i izrazio zadovoljstvo što može, kako je naveo da Vučiću pokloni fotografiju i knjigu sa govorima i fotografijama sa, kako je kazao, istorijskog događaja - Svetskog Holokaust foruma, kao i knjigu Ujedinjavanje evropskog jevrejstva, posvećenu istoriji organizacije od osnivanja 1986. do danas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kantor Vučiću:Zahvalni za doprinos borbi protiv antisemitizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2020

Predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem mu izražava zahvalnost za prisustvo na Svetskom Holokaust forumu u Jerusalimu, u januaru ove godine, kao i za, kako je naveo, posvećenu borbu protiv antisemitizma i svih oblika ekstremizma..."Vaša...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.